Om saffran

Saffran är känt som “Det röda guldet”. Varumärket Saffranskuriren tillhör vårt företag, och våra produkter säljs under det namnet. Dessutom är webbplatsen www.saffranskuriren.se länkad till www.linent.se.

Först och främst spelar klimatet och jorden en avgörande roll i odlingen av alla växter, och de bästa förutsättningarna för saffran finns i en av Irans provinser. Khorasan-provinsen i Iran är hem för världens bästa saffran.

Saffransblomman har olika delar, och beroende på vilken del som skördas, delas den upp i fyra kategorier: Daste, Poushal, Sargol och Negin (toppklass). Det bästa valet är Negin-saffran, och det importerade saffranet av detta företag är av premiumkvalitet, Negin-typ.

Tyvärr bedriver vissa oseriösa personer bedrägerier på grund av den höga värderingen av denna växt. Om du vill säkerställa äktheten hos saffran eller saffranpulver finns det testmetoder tillgängliga på YouTube för att lära dig hur du undviker att köpa förfalskad saffran, eftersom de kemiska färgämnen som används kan vara skadliga för din hälsa.